Shindo® Halipysäkki

Lapset ja vanhemmat (isovanhemmat)

Shindo on monipuolinen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, venytyksiä ja hoitoja. Ne vaikuttavat kehon kaikilla tasoilla antaen voimia arkeen.   Harjoituksia voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Olennainen osa shindoa on läsnäolo sekä lämmin, kunnioittava kosketus ja tuki.  Harjoittelussa ovat avainsanoja rentous, luonnollisuus ja omien voimavarojen tunnistaminen

Toisen ihmisen kosketus ja lämpö on pienen ihmisen elinehto. Nykyinen kulttuurimme on pelästynyt vuorovaikutuksen vaikeutta ja ohjeistaa mieluummin vetäytymään etäälle haavoittumisen pelosta.  Koskettamisen kulttuuria voidaan kuitenkin muovata ohjaamalla ja opettamalla yksinkertaisia menetelmiä, jotka luovat luonnollisen ja turvallisen tavan toimia. Tätä luonnollista kasvulle tärkeää rentoutumisen tukea  voidaan harjoitella yhdessä.

Tavoite: Shindo- kehotyöskentelyssä opitaan tuntemaan omaa kehoa, kuunnellaan sen tilaa ja rentoudutaan .  Rentoutta harjoitellaan aistimaan.   Harjoitukset auttavat keskittymään ja  rauhoittumaan.  Yhteisissä harjoituksissa opitaan lisää vuorovaikutuksen keinoja kunnioittavan kosketuksen avulla.

Menetelmät: Harjoituksissa haetaan leikkimielellä levollisuutta ja lämmintä läheisyyttä. Aktiivisen leikin ja rentoutusharjoitusten rytmiä vaihdellen luodaan hyväksyvä ilmapiiri. Venytellen, rentoutta harjoitellen, kaikki aistit mukana mielikin rauhoittuu.  Kosketuksella ja vastavuoroisuudella luodaan yhteinen venyttelyhetki, jossa opetellaan kunnioittavaa kosketusta ja leppoisaa läsnäoloa.

Sisältö:       

-rentoutta, fyysinen, henkinen ja sosiaalinen mielentila

– joustavuutta, uusiutumiskyvyn avain, kehon ja mielen venyttelyä

– tasapainoa, harmonia, kasvun hyväksyminen ja tukeminen

– hengittämistä,  elämän rytmiä ja uutta energiaa

– keskittymistä, pysähtymistä, kuuntelua ja läsnäoloa

PVMPaikkaLisätietoa
5 kertaa, Halipysäkki-ryhmä
Ryhmä alkaa ilmoittautumisen mukaan

Uutta: Halipysäkki-ohjaajakoulutus

katso Koulutukset ja seuraa Facebook Unikki -hiljennä, pysähdy – oivalla