Main menu

You are here

Shindo-ohjaaja kurssi, 4 op

Shindo® on kehotyöskentelyyn perustuva itsehoito- ja hoitomenetelmä. Sen avulla voi kehittää omia elämäntaitojaan yksinkertaisten käytännöllisten harjoitusten kautta. Menetelmään kuuluu rentoutus- ja tasapainoharjoituksia, painantatekniikoita ja keskittymistä yhdistettynä meridiaanivenytyksiin. Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Se on olennaista sekä venyttelyn tehostamisessa että hoidossa.

Shindoa voidaan soveltaa erilaisille ryhmille, esimerkiksi työyhteisöille, lasten ja nuorten oppimisen tukemiseen, eri ammattien täydennyskoulutukseen, rentouttavaan TYHY-toimintaan ja terveyden tueksi.  Koska menetelmällä näyttää olevan vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, ovat monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ovat ottaneet sen käyttöönsä.  Shindo-ohjaaja voi toimia monella tavalla hyvinvoinnin edistämiseksi.

Shindo-ohjaajana voit ohjata erilaisia ryhmiä, antaa yksityistunteja ja pitää peruskursseja.

Kurssi sisältää 11 lähipäivää ja oman harjoittelun. Lähipäivät sovitaan kurssilaisten aikataulun mukaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, tapaamiset kerran kuukaudessa esim. lauantai klo 10-16.00. Kurssin kesto n. 8 kk.

Ohjaajakoulutus, 4 op : 

Shindon teoria 0,5 op. (14 h),

Rentoutusharjoitukset 0,5 op. (14 h)

Meridiaanivenytykset 2 op ( 56 h/ lähiopetus 23 h, oma harjoittelu 33 h),

Hoitotekniikat 1 op. ( 28 h/ lähiopetus 18 h, oma harjoittelu 10h)

Shindo- yhdistys myöntää todistuksen kurssin suorittamisesta, todistusmaksu 200 € maksetaan suoraan yhdistykselle.

Muurlan Opisto, Muurlantie 365, Muurla http://www.muurlanopisto.fi/shindo