Main menu

You are here

Lomatehtävä

Lomalla on tarkoitus olla vapaa, irti arjesta, ladata akkuja,  rentoutua.  - Vai mitä odotuksia sinulla on?

Alkuun pitää joskus ihan harjoitella rentoutumista, että osaisi olla suunnittelematta ja ohjelmoimatta itseään ja läheisiään. Rentouttakin siis pitää treenata.

Eikä se hassumpi ajatus olekaan.  Jokaisella on asioita, joiden tietää rentouttavan, joita kaipaa. Niihin on varattava aikaa ja tilaisuus.

Rentoutusharjoitusten tarkoitus on rentouden tunnistaminen ja oppiminen, kehon ja mielen palauttaminen harmoniseen lepotilaan. Silloin keho toimii palauttaen itse kehon tervehdyttäviä toimintoja ja lieventää kiihtynyttä hermoston toimintaa. Kun rentoutumista on harjoitellut, itselle sopivaa tapaa voi hyödyntää säännöllisesti  tai tarpeen tullen arjen kriisissä.  Vaikeissakin olosuhteissa stressi ja jännitys helpottuvat  paremmin.

Rentoutuminen vapauttaa kehon ja mielen lukoista. Rentoutunut mieli ottaa vastaa uusia asioita ja oppiminen ja muutos helpottuvat.  Rento keho kuluttaa vähemmän voimavaroja ja virtaa jää enemmän käyttöön esim. omasta kunnosta huolehtimiseen.

Terveys hyötyy siis monin tavoin rentoutumisesta.  Lomalla voi siis ottaa rennosti ja valmistautua harjoittelemalla rentoutta.

Lomalla tehdyt rentoutusharjoitukset valmistavat tulevaan, niitä on helpompi jatkaa taas työn jatkuessa arjessa.