Main menu

You are here

Kurssit

Shindo® on kehotyöskentelyyn perustuva itsehoito- ja hoitomenetelmä. Sen avulla voi kehittää omia elämäntaitojaan yksinkertaisten käytännöllisten harjoitusten kautta. Menetelmään kuuluu rentoutus- ja tasapainoharjoituksia, painantatekniikoita ja keskittymistä yhdistettynä meridiaanivenytyksiin. Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Se on olennaista sekä venyttelyn tehostamisessa että hoidossa.

 

Shindo kouluttaja&hoitaja-koulutus 10 op

Shindo-kouluttaja6hoitaja-koulutus alkaa , kun riittävä määrä ilmoittautuneita on koossa. Kaikille syventävän vaiheen käyneille Shindo-ohjaajille tarkoitettu  kurssi. Kesto 22 pv + 2 näyttökoepv. Tapaamiset n. 1 x kk ja oma harjoittelu. Ota yhteyttä tarkempaa tietoa halutessasi.

Shindo-peruskurssi

Shindon peruskurssi rentouttavassa ympäristössä. Kurssi sopii mainiostivasta-alkajalle tai jo ryhmissä käyneelle. Kahden päivävn aikan ehditään syventää ja perehtyäshindon alkeisiin. Ihanan rentouttava loma tai  pysäkki itsensä äärellä.  Mahdollisuus yöpyä opistolla edullisesti.

ks. lisätietoa  http://www.muurlanopisto.fi/ lyhytkurssit

ks. www.muurlanopisto.fi
Muurlan opisto, Muurlantie 365, Muurla

Hali-pysäkki

 Shindo- kehotyöskentelyssä haetaan leikkimielellä levollisuutta ja lämmintä läheisyyttä. Venytellen, kaikki aistit mukana mielikin rauhoittuu. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja. Lapsen ja vanhemman yhteinen olohetki, jossa opetellaan kunnioittavaa kosketusta ja leppoisaa läsnäoloa luovasti aistitietoa jäsentäen. lapset 5-10v. vanhemman tai isovanhemman seurassa (kumpikin ilmoittautuu).

Ilmoittautuminen ja lisätiedot www.muurlanoisto.fi, puh. 0447581500

Muurlan opisto

Shindo-ohjaaja kurssi, 4 op

Shindo® on kehotyöskentelyyn perustuva itsehoito- ja hoitomenetelmä. Sen avulla voi kehittää omia elämäntaitojaan yksinkertaisten käytännöllisten harjoitusten kautta. Menetelmään kuuluu rentoutus- ja tasapainoharjoituksia, painantatekniikoita ja keskittymistä yhdistettynä meridiaanivenytyksiin. Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Se on olennaista sekä venyttelyn tehostamisessa että hoidossa.

Shindoa voidaan soveltaa erilaisille ryhmille, esimerkiksi työyhteisöille, lasten ja nuorten oppimisen tukemiseen, eri ammattien täydennyskoulutukseen, rentouttavaan TYHY-toimintaan ja terveyden tueksi.  Koska menetelmällä näyttää olevan vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, ovat monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ovat ottaneet sen käyttöönsä.  Shindo-ohjaaja voi toimia monella tavalla hyvinvoinnin edistämiseksi.

Shindo-ohjaajana voit ohjata erilaisia ryhmiä, antaa yksityistunteja ja pitää peruskursseja.

Kurssi sisältää 11 lähipäivää ja oman harjoittelun. Lähipäivät sovitaan kurssilaisten aikataulun mukaan ensimmäisellä tapaamiskerralla, tapaamiset kerran kuukaudessa esim. lauantai klo 10-16.00. Kurssin kesto n. 8 kk.

Ohjaajakoulutus, 4 op : 

Shindon teoria 0,5 op. (14 h),

Rentoutusharjoitukset 0,5 op. (14 h)

Meridiaanivenytykset 2 op ( 56 h/ lähiopetus 23 h, oma harjoittelu 33 h),

Hoitotekniikat 1 op. ( 28 h/ lähiopetus 18 h, oma harjoittelu 10h)

Shindo- yhdistys myöntää todistuksen kurssin suorittamisesta, todistusmaksu 200 € maksetaan suoraan yhdistykselle.

Muurlan Opisto, Muurlantie 365, Muurla http://www.muurlanopisto.fi/shindo

Läheisyyttä ja tasapainoa, Vanhempi-lapsi kurssi

- Rentoa läheisyyttä ja 

hoitavaa tasapainoa

Lasten kanssa vietetty yhteinen aika on arvokasta.

Läheisyyttä ja läsnäoloa voidaan tukea pienillä yksinkertaisilla asioilla.

- Haluatko oppia lisää tapoja perheen sisäiseen vuorovaikutukseen?

Levottomuus, unihäiriöt ja kiukuttelu  talttuvat rauhoittavalla kosketuksella. Tutkimustieto tukee halin ja hieronnan merkitystä perheen vuorovaikutuksessa.

Kosketus luo itsetuntoa ja muuttaa asenteita

 ovat todennet lastenpsykiatri Jukka Mäkelä terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Väestöliiton Perheverkon asiantuntijalääkäri, lastenpsykiatri Raisa Cacciatore

Shindo- kehotyöskentelyssä haetaan leikkimielellä levollisuutta ja lämmintä läheisyyttä. Venytellen, kaikki aistit mukana mielikin rauhoittuu. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja. - Lapsen ja vanhemman yhteinen venyttelyhetki, jossa opetellaan kunnioittavaa kosketusta ja leppoisaa läsnäoloa. Lapset 5-12v. (iso)vanhemman seurassa

 Ota yhteyttä, jos haluat järjestää (tai osallistua) lasten ja vanhempien rentoutusillan.

 

Riitta Mursula-Innanen,                      puh.  044 3041645

Jomon -Shindo jatkoryhmä

Shindo-Jomon Kuratomi menetelmän jatkoryhmä. Tule syventämään kehotietoisuutta ja oppimaan uusia menetelmiä itsesi hoitoon. Hermoston hoitamisen avulla säätelet keho ja mielen toimintaa. Rauhoitumme jo tuttujen venytysten lisäksi Kuratomi metodin uusimpien hoidollisten menetelmien äärellä. Kokoonumme  sunnuntai-iltaisin klo 18.30 -20.00. Ajat ilm. myöh.

Jos Jomon-Shindo on sinulle jo tuttua, saat syventävää tietoa ja lisää tapoja hoitaa itseäsi. Pienessä ryhmässä saat hoidollista tukea ja ohjausta.

Ilmoittaudu Riitta / puh. 0443041645

120€/koko kevät, 20€ kerta
29.01.2017 - 18:00 to 07.05.2017 - 20:00
Hyvinvointikeidas , Vilhonkatu 23, 24240 Salo