Main menu

You are here

Aivoergonomiaa

Tarjoatko työhösi ajattelun ja aivosi? Mitä teet tunteillesi, kehollesi työpaikalla?

Suurten tietomäärien käsittely nopeassa tahdissa  ja useat keskeytykset rasittavat psyykkisesti  ja kognitiivisesti. Työ vaatii jatkuvaa keskittymistä, joka on yhä vaikeampaa  jatkuvan osaamisen päivittämisen ja teknologian muutosten  keskellä.
Sensei Kuratomi , Shindon kehittäjä, pohti Suomen vierailullaan paljon tekoälyn ja teknologian kehityksen vaikutusta  ihmiseen.  Hän ennakoi tulevaisuutta kymmenen vuotta eteenpäin ja kertoi huolestuneena, että etenkin hermoston epätasapaino tulee oleman haaste terveydelle .  Aivot ja hermosto kuormittuvat .

Hermosto organisoi koko ihmisen toimintaa. Kehollinen vuorovaikutus ja sanaton viestintä, myös oman kehon viestit, ovat osa kokonaisvaltaista jokapäiväistä elämää. Autonomisen hermoston huolto ja tasapaino on tärkeää terveydellemme.

Rauhoittuminen  ja  palautumisen tukeminen tasapainottaa hermostoa ja hoitaa siten koko ihmistä, kehoa ja mieltä.  Tulevaisuudessa - jo nyt- tarvitaan kokonaisvaltaisia  terveysmalleja, jotka oivalluttavat pysähtymään ja hengittämään.  Hermoston tasapaino ja  palautuminen on tapahduttava arjessa, päivittäin.

Aivoergonomia on tulevaisuuden työteon avainsana. Aivot ja hermosto tarvitsevat liikettä ja lepoa. Pysähtymisiä, jolloin oivallukselle on tilaa tulla!